Lchf lasagne
Lasagnen blev en succé och tillsammans med en god sallad och ett gott vin blev den ännu bättre!
Resterna tas med på jobbet och äts till middag
Färsen
500 g valfri färs
2 vitlöksklyftor
1 gul lök
1 msk basilika
1 msk oregano
300-400 g (ca 3 dl) krossade tomater
ev. 1 msk sambal oelek
1 tsk salt
Nymalen svartpeppar
Ostsåsen
1 dl grädde
1 dl crème fraiche
150 g (ca 4 dl) riven ost
1 ägg
0,25 tsk salt
Ovanpå
1 buffelmozzarella
Basilika
Mellan
1 stor zucchini eller 2 mindre
Gör så här: Sätt ugnen på 180 grader. Stek finhackad vitlök och lök i smör eller smakfritt kokosfett. Lägg i färsen och övriga ingredienser (utom tomat). Stek tills färsen är färdig. Tillsätt krossade tomater. Smaka av med eventuellt mer salt och peppar.
Häll i ingredienserna till ostsåsen i en kastrull och värm under omrörning tills osten smält samman. Låt den inte koka.
Skär zucchinin i tunna skivor (ca 2 mm). Lägg dem i botten av en ugnsform. Och varva sedan med zucchini, färs, sås, zucchini, färs sås etc. Toppa med mozzarellan och basilika.
Stoppa in lasagnen i ugnen i cirka 30 minuter eller tills zucchinin känns mjuk och osten fått färg. Låt den gärna stå ett tag och svalna innan ni äter så blir den inte lika ”lös”. Ännu bättre blir den dagen efter då den blivit ordentligt avkyld. Servera med en god sallad

Receptet är ifrån Jills mat