Frallor

Har ett galet sig efter bröd just nu. Bröd är bland det godaste jag vet, nybakat, ljummet, väldoftande med smör med en god lagrad grevéost, vattnas i munnen av bara tanken! 

Har hittat ett bra recept på goda glutenfria frallor som jag använder mej ofta av. Lowcarb bröden man köper i affärerna innehåller ofta en liten mängd gluten, där blir man lurad även jag. 
Därför försöker jag baka bröd så jag vet vad det innehåller. 

Hittade receptet på WWW.jillsmat.se  för kanske 1-1,5 år sedan


Vallmofrallor  
6 st 175grader 15-20min

2 ägg
50 gram halvsmält smör
2dl creme fraiche / rysk yoghurt 
2 tsk bakpulver
0,75 tsk salt
2 dl mandelmjöl eller 1dl kokosmjöl
1 dl pofiber
2 msk fiberhusk
2 tsk vallmofrön (pumpakärnor, solroskärnor, sesamfrön eller riven ost efter tycke och smak)

Vispa ägg, smör, yoghurt, bakpulver och salt till en jämn smet.
Blanda i de torra ingredienserna. Låt stå och vila ca 10 min. 
Blöt händerna ( jag använder alltid handskar) och forma degen till 6 st frallor, lägg på plåt med bakplåtspapper strössla över vallmofrön och grädda i 15-20 min 





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0