Kikärtsgryta

Passar på att äta en av mina favorit rätter då sambon är borta, super gott och hur enkelt som helst

Ingredienser

  • 2 dl torkade kikärter  eller burk kokta  (1 burk kokta kikärter à 400 g motsvarar 2 dl torkade)
  • 1 lök
  • 4 potatisar
  • 2 morötter
  • 1 msk olja
  • 500 g krossade tomater
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 0,8tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 paprika
  • färsk oregano

Gör så här

 

  1. Skölj, blötlägg och koka kikärterna enligt förpackningens anvisning.
  2. Skala lök och rotfrukter och skiva dem.
  3. Fräs löken och rotfrukterna i oljan i en panna ca 5 minuter.
  4. Tillsätt krossade tomater och smula i buljongtärningen. Krydda med salt och peppar. Koka ca 10 minuter.
  5. Skölj, kärna ur och skär paprikan i bitar.
  6. Blanda i de kokta kikärterna och paprikan. Späd ev. med lite vatten. Koka ca 5 minuter.
  7. Hacka och strö över oregano.
Jag brukar ha cremefraiche med pressad vitlök som tillbehör.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0